• +385 (1) 6461 641
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon-Pet: 8:00-18:00, Sub: 8:00-13:00
Registracije tvrtke

Registracije tvrtke

Početni postupak kod stavljanja vozila s digitalnim tahografom u pogon

Pri kupnji prvog vozila opremljenog digitalnim tahografom važno je poznavati sljedeći postupak kako bi postupili ispravno odnosno sukladno Zakonu.

Prijevoznik je dužan izvaditi karticu prijevoznika, a vozači digitalnu karticu vozača (odnosi se na one vozače koji planiraju voziti vozilo opremljeno digitalnim tahografom). Nakon što je vozilo registrirano i tahograf baždaren (kalibriran) potrebno je ubaciti karticu prijevoznika u utor 1 kako bi se tahograf registrirao na tvrtku i kako bi se podaci u tahografu zaštitili. Digitalni tahograf nakon ubačene kartice automatski obavi registraciju tahografa na tvrtku. Nakon obavljene registracije tahografa na tvrtku, vozač može dalje voziti. Kartica prijevoznika dalje služi za skidanje podataka s vozila i registracije digitalnog tahografa eventualnog novog vozila.


Naša web stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.