• +385 (1) 6461 641
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon-Pet: 8:00-18:00, Sub: 8:00-13:00
Odluka o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila

Odluka o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila

Stožer civilne zaštite donio je odluku kojom se mijenja trenutno postupanje s vozačima  koji ulaze u Hrvatsku iz zemalja  pogođenih virusom COVID 19.Novom odlukom vozači će nakon ulaska u Hrvatsku moći na KUĆNU SAMOIZOLACIJU, ali ne na minimalan period od 14 dana, te će nakon obavljenog odmora od 24 sata ili više moći nastaviti voziti bez vremenskog ograničenja boravka u kućnoj izolaciji.

Ako vozači primijete simptome bolesti COVID-19, dužni su se telefonskim putem, radi dobivanja daljnjih uputa, odmah obratiti izabranom liječniku obiteljske medicine.

Vozačima su i dalje dostupne opcije da mogu boraviti u karanteni/samoizolaciji organiziranoj od strane poslodavaca, kao i u prostorima koje je za to namijenio županijski Stožer civilne zaštite. Ako je boravak u karanteni/samoizolaciji kraći od 24 sata, vozači su dužni dnevni odmor provesti u kabinama svojih vozila parkiranih na parkiralištu karantene, a ove odredbe vrijede i za domaće i strane prijevoznike.

Odluku donosimo na linku.

Nadamo se da će ova odluka pozitivno utjecati na Vaše poslovanje te olakšati vozačima trenutnu situaciju.


Naša web stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.